Menu
Foto 1

TUI schrapt vakanties Tunesië tot februari 2016

Alle vakantiereizen en vluchten van TUI Nederland naar Tunesië worden tot februari 2016 geannuleerd. De reisorganisatie, waar ook Holland International, Arke en Kras onder vallen, doet dit op basis van het eerder uitgegeven negatieve reisadvies Buitenlandse Zaken en een sterke terugloop in het aantal boekingen.

Eerder had TUI Nederland vakanties en vluchten naar Tunesië al geannuleerd tot augustus, later werd dit verlengd tot oktober. De intentie is om in de krokusvakantie de vakantiereizen en vluchten naar Tunesië weer op te pakken, mits het negatief reisadvies is opgeheven, meldt een woordvoerder. Mensen die al een reis hebben geboekt, krijgen hun geld terug of kunnen een andere vakantie boeken.

Twee aanslagen op toeristische bestemmingen

In Tunesië vonden de afgelopen maanden twee grote aanslagen plaats op plaatsen die populair zijn onder toeristen. Op 26 juni pleegde een man een aanslag op toeristen in de Tunesische badplaats Sousse. Daarbij kwamen 39 mensen om het leven. In afgelopen maart werden 22 mensen doodschoten in het Bardo Museum in Tunis, onder wie 19 toeristen. Eerder deze maand adviseerde de Britse regering haar landgenoten om het land zo snel mogelijk te verlaten uit veiligheidsoverwegingen.

Tunesië is in sterke mate afhankelijk van inkomsten uit toerisme, er werken circa 340.000 mensen in de industrie. De Tunesische autoriteiten verwachten dit jaar een half miljard dollar aan inkomsten uit toerisme mis te lopen doordat toeristen wegblijven.

Uw zending op Tunesië

  • voertuigen worden 24 uur per dag gevolgd door ons operations center
  • onze koeltrailers worden 24 uur per dag gemonitord via een online tracking systeem waarbij temperatuur en positie gevolgd worden
  • zowel kentekens als begin en eindtijd van een zending worden direct gecommuniceerd naar de klant
  • al onze vrachtauto’s zijn uitgerust met een satelliet-volg-systeem
  • al het transport wordt uitgevoerd door ervaren en professionele chauffeurs met jarenlange ervaring

Neem contact met ons op:

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht. 

Bedrijfsnaam*
Naam: *
Telefoon: *
E-mail*
Uw vraag: